Kurz meditace šamatá a úvod do učení školy Jógačára


TERMÍN: 28.8. – 5.9. 2021

UČITEL: Ct. Dhammadípa.

TÉMA: Tématem kurzu bude meditace šamatá (meditace klidu) a uvedení do základů učení školy Jógačára (k dispozici bude překlad Sútry o rozvázání uzlů, která učení této školy významně ovlivnila). 

Tibetská a čínská tradice pracují na rozdíl od théravády i s jemným dechem (pránou), s meridiány, vizualizacemi a se zádrží dechu. Součástí kurzu budou cvičení jógy nebo čchi-kungu.

Kurz bude probýhat intenzívně, praktikuje se mlčení, podáva se jednoduchá, vydatná vegetariánská strava (k večeři budou jenom polévky).

Zahájení a ukončení:
Začátek kurzu v sobotu 28.8. večeří a úvodní rozpravou (po domluvě je možné přijet již v pátek 27.8. večer), konec kurzu v neděli 5.9. po obědě.

Místo:
Buddhistické centrum Lesní klid (Shanta Vana), které založil ctihodný Dhammadípa (Bobov čp. 431, Malá Skála). 

Cena:
5.200,- Kč. (celý kurz od soboty večeře, do neděle oběda). V případě příjezdu již v pátek se doplácí 350 Kč za noc bez stravy (pokud bude větší zájem, v sobotu se může připravit oběd, poplatek pak bude navýšen).


Přihlášky:
Přihlásit se můžete 
na: shantavana@sasana.cz. Na tomto e-mailu nebo čísle +421908489933 (slovenské číslo) získáte i bližší informace. Po potvrzení přihlášky, budete vyzvání k závazné registraci přes přihlašovací formulář. Přednost budou mít účastníci, kteří se přihlásí na celý kurz. Pokud se přihlásíte na kratší termín, budete přesunuti na čekací listinu a účast vám bude potvrzena cca týden před zahájením kurzu jen v případě nenaplněnosti kurzu.

Počet účastníků je omezen kapacitou centra Shanta Vana.

2 komentáře “Kurz meditace šamatá a úvod do učení školy Jógačára”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *